diumenge, 21 de gener del 2018

Mariana Neamtu



Mariana Neamtu (Mimi),
alumna de català A2.
Curs 2017-18

"ON HI HA UN DESIG, HI HA UN CAMÍ" A.Eistein 


El meu nom és Mariana Neamtu, tinc 48 anys i soc alumna del centre aquest curs 2017-2018. He nascut a Romania, però ara visc amb la meva família a Eivissa. Quan vaig arribar a l'illa la meva intenció no era quedar-me per sempre, però ara ja han passat 15 anys i segueix aquí.

La meva integració laboral va ser ràpida i profitosa per mi. Amb les famílies on he treballat he après el castellà, nous costums, etc. A nivell personal ara soc més rica per la meva relació amb tanta gent nova i diferent que he conegut en aquests anys. A més, he fet grans amistats que m'han aportat molt i segueixen aportant-me.

En general, com a immigrant romanesa abans de la integració a la UE, no he tingut mai sensació de rebuig, la meva família tampoc. Al principi, com tot el que és nou, va ser difícil, però, poc a poc, totes les coses es van anar col·locant el seu lloc. 




Al llarg de la meva vida he passat i segueix passant greus problemes de salut, problemes que no m'han enfonsat. De fet, gràcies a la meva força de voluntat i ganes de viure i als professionals de diferents àmbits que segueixen al meu costat, ara mateix soc capaç d’aportar més a la societat. 



Com soc molt obstinada, veig la vida d'una altra manera, té un altre sentit, és més simple. Estic convençuda que tot el que passa té un propòsit per a cadascú. Amb molta feina he arribat a estar en harmonia amb la natura, tenir tolerància i empatia cap a qualsevol forma de vida.

Ara estic a l'atur i aprofit el temps fent diferents coses, com ara estudiar català, ja que penso que després d’aquests anys a Eivissa ja entenc moltes coses i m'agradaria poder parlar, escriure i entendre'l bé. Estic molt agraïda al centre, a la meva professora per l'interès i la paciència a l'hora d'ensenyar-nos.

Estimo la veritat i la innocència, la història em fascina. Estimo els animals, les muntanyes i la mar, a la qual tinc un gran respecte –és una deessa. També m'agrada molt llegir, el cinema de ciència-ficció, la música i els dibuixos animats.

No tinc gaire paciència amb les persones que sempre parlen del que faran, però mai fan allò que han dit que farien. Aquí necessito treballar més la comprensió cap als altres.... En fi, procur no fer mai aquelles coses que no m'agraden o que em molesten .

"SENSE POR NO HI HA NI CORATGE NI VALOR" (Anònim)

Per saber-ne més

Sighisorara (Transilvània), ciutat natal



Amb els companys de classe de català A2

1 comentari:

  1. Molt bonic Marina!!
    i he leido també:
    " fan comunitat: l'experiència del blog Talaia del CEP Pitiüses d'Eivissa. (pàg. 55-72)"
    M'encanta!!
    Marga.

    ResponElimina